Turnéstopp hos Kustbostäder, Brevik/Häggen, tisdag 5 september

Under två veckor åker Onyx innebandy på turné i Oxelösund och Nyköping och sätter upp utomhusrinkar i olika bostadsområden. Tanken är att skapa mötesplatser för integration på temat idrott och hälsa. Tisdag 5 september stannar innebandyturnén ”En tröja för alla“ hos Kustbostäder.

Maj 2016 sattes två utomhusrinkar upp mitt på Järntorget i Oxelösund. Det var starten till integrationsprojektet ”En tröja för alla”. Med projektet vill Onyx bland annat visa den gemenskap och möjlighet till en innehållsrik och värdefull fritid som erbjuds i en förening.

I år sätts rinken upp igen på Järntorget lördag 2 september och för Oxelösund blir det i år ytterligare ett stopp. Tisdagen den 5 september bjuder Kustbostäder tillsammans med Onyx in till innebandyturnering för sina hyresgäster.

– Som ung spelade jag fotboll några år och jag minns fortfarande känslan när jag tog på mig min första matchtröja, säger Per Alm, VD på Kustbostäder och Oxelö Energi. Att ingå i ett sammanhang och gemenskapen i ett lag är något som jag önskar att alla ungdomar ska få uppleva. Vi är mycket glada att vi fått den här möjligheten att tillsammans med Onyx genomföra ”En tröja för alla”, och förhoppningsvis hittar fler genom detta in i idrottens gemenskap, avslutar Per Alm. Affisch med turnéstopp kan du läsa här. Läs mer på ONYX hemsida