Gästhamnen

I Badhusviken, på gångavstånd från Oxelösunds centrum, finns Oxelösunds gästhamn. Hamnen rymmer 100 gästande båtar.

Här har du nära till både den yttre skärgården med sin vackra natur och Oxelösunds olika attraktioner och aktiviteter. Oxelösund är kontrasternas stad man kan uppleva vacker skärgård och natur men också en intressant industri. I Oxelösunds Gästhamn hittar du under sommarsäsongen, mitten av juni till mitten av augusti,  allt du behöver och för dig som tycker om en aktiv semester. Det finns det mycket att välja på i omgivningarna. Spela fotboll, basket eller boule i gästhamnen. Bada och sola vid något av de många vackra havsbaden och kanske äta en god skärgårdsvåffla.  Paddla kajak i skärgården, vandra i fågelrika våtmarker eller utforska svunna tiders skärgårdsliv på någon av de äldsta bebodda öarna på ostkusten. Det finns många olika intressanta museer i Oxelösund, som handlar om Skärgårdslivet, Sjöfartslivet och militär historia. Vill hela familjen ha en rolig och spännande tid tillsammans så kan ni besöka äventyrslandet, Boda Borg. För att ta sig runt i Oxelösund finns det möjlighet att ta en turisttaxi.

Gästhamnen
Trådlöst internet. Lek/bollplan. Boule.  Under sommarsäsongen, mitten av juni till mitten av augusti finns Turisttaxi och Tufftuff-tåg till centrum där stor butik med livsmedel finns. Segelmakeri 1 km. Natursköna omgivningar med vacker badplats (800m). Sjöfartsmuseum (200m).  Bra kommunikationer via Nyköping, Tåg, flyg, buss. 

Hamndjup 1,2-6m
Sjökort 6211 SW
58°39,8 N 17°06,1 E

Gästplatser: 100
Förtöjning: boj/flytbrygga/kaj
Avgift: 250 kronor vid högsäsong. 1 juni till 15 augusti.
Avgift: 100 kr/dygn vid lågsäsong. Före 1 juni och efter 15 augusti.

Service

I hamnen finns Miljöstation för sopsortering samt serviceanläggning med toaletter, dusch och tvättstuga. Sjöstation med bensin och diesel.  


Kontakt för sidan: Kundcenter 

Öppettider Gästhamnen

Gästhamnen och servicebyggnaden är öppen 
1 juni till 31 augusti.

Avgift för gästhamnsplats betalas i automaten
vid hamnkontoret. Kod till toalett och dusch
finns på kvittot. 

Sjömackens öppettider

Kontakta oss

13 juni till 15 augusti
Mobil 070-600 11 05
Övrig tid
Telefon 0155-388 50
 
E-post gasthamn@remove-this.oxelosund.remove-this.se