Loggan för Oxelösunds kommun

Flytta till Kustbostäder

Att bo i hyresrätt är populärt. Det är en trygg och enkel boendeform som ger dig möjlighet att enkelt flytta eller byta till större eller mindre bostad. Gräsklippning, underhåll och snöskottning tar någon annan hand om åt dig och du kan ägna dig åt andra aktiviteter istället.

Vi har valt att ansluta oss till HomeQ, där du som bostadssökande kan se och söka lediga hyresrätter hos Kustbostäder men även hos övriga fastighetsbolag i landet som är anslutna till HomeQ.

För dig som anmält dig till vår bostadskö innan övergången till HomeQ gäller detta.

För att stå kvar i Kustbostäders bostadskö och behålla dina insamlade köpoäng måste du registrera dig på homeq.se Länk till annan webbplats.

Så här gör du för att registrera dig hos HomeQ.

  • Gå till homeq.se Länk till annan webbplats. och registrera ditt medlemskap genom att gå in på Bli medlem. För att kunna bli medlem krävs mobilt bank-id och en e–postadress eller en godkänd id-handling och en e-postadress. Följ stegen på sidan.
  • När du lagt in din e-postadress så kommer en kod skickas till din e-post. När du har fyllt i koden på HomeQ är ditt medlemskap registrerat!
  • På din sida på HomeQ kommer du att kunna se dina poäng från HomeQ och dina bonuspoäng som har förts över från din tid du stått i vår bostadskö. Det innebär att du behåller dina insamlade köpoäng. Nu går det bara att samla poäng via HomeQ.
  • Du som står i vår bostadskö idag och ännu inte har fyllt 18 år behöver vänta med att bli medlem på HomeQ tills den dag du fyller 18 år.

För dig som vill anmäla sig i vår bostadskö

Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig