Nya Prisman- vad händer?

Här kan du läsa om hur det går med Projektet Prisman 6, det nya handelshuset med lägenheter som Kustbostäder bygger med planerad inflyttning under 2024.

Arbetsplatsen kommer vara igång under vardagar mellan 6.00-17.00, under kortare perioder kan arbetet pågå fram till 19.00 på kvällarna.

Hösten 2023

Nu är det full fart i byggprojektet Prisman och många moment pågår samtidigt. Stommen för bostäderna är helt klar och våningarna två och tre har tagit form. Det som pågår nu är arbetet med yttertak och fasad. Som du kanske har noterat om du gått förbi torget, så har takstolarna börjat komma på plats.

Murning av bostädernas fasad är i full gång och även fasadpartierna för handelshusets butiker, som ligger under bostäderna, håller på att monteras. Stommen för handelshusets låga del mot Järntorget har påbörjats och bygget ligger i fas med tidplanen.

Trafik och transporter

Allt byggmaterial tas in via Torggatan som fortsatt kommer att vara öppen för trafik. Möjligen med kortare avstängning under vissa perioder, men då skyltar vi tydligt.

Större yrkesfordon använder stora parerkeringen för att svänga runt, då motorvägsbron är för låg med en höjd på bara 4,30 m. Det gör att lastbilarna som har en höjd på 4,50 m inte kommer in under bron utan måste svänga runt på Prismanparkeringen.

Tänk på att det är ett arbetsområde så det försiktigt i trafiken.

Vilken påverkan blir det för mig som besöker centrum?

Parkering längs med Torgatan vid Prisman.

Torggatan kommer vara öppen för biltrafik men parkeringsplatserna längs med Torggatan vid Prisman kan inte användas under byggtiden. Trottoaren utanför Prisman mot Torggatan kommer att stängas av helt under byggtiden. 

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Nya tillfälliga parkeringsplatser för rörelsehindrade kommer att finnas på stora parkeringen i anslutning till övergångsstället.

Hur påverkas framkomligheten kring Järntorget?

Beronde på vilken fas projektet är i kommer området runt Prisman att ha begränsat utrymme, detta på grund av säkerhetskäl. Det kommer fortfarande att gå bra att ta sig till fots till Järntorget från stora parkeringen på båda sidor om Prisman. Gångytan mot Järnvägsparken kommer att smalnas av något, men med utrymme så pass brett att två kundvagnar kan mötas.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer