Loggan för Oxelösunds kommun

Nu bygger nya Prisman

Kustbostäder har fått klartecken att bygga nya Prisman - ett helt nytt handelshus med 48 lägenheter vid Järntorget i centrala Oxelösund.

Onsdag 16 juni fattade Kommunfullmäktige beslut och gav Kustbostäder klartecken att bygga 48 stycken nya attraktiva lägenheter vid Järntorget i centrala Oxelösund med ytor i markplan för handel och service. Den nya fastigheten Prisman byggs med hållbarhet i fokus och kommer att bli Svanen-certifierad. Projektet bedrivs i partnering ihop med NCC.

De öppna och välplanerade lägenheterna med kök blir i storlekarna och ungefärliga ytorna 1:or på 35 kvm, 2:or på 55 kvm, 3:or på 75 kvm och 4:or på 100 kvm. Samtliga lägenheter är modernt utrustade, har egen balkong och det planeras för en trivsam privat innergård med lekplats och gröna ytor för de boende. Garageplatser finns i markplan.

Prisman kommer att ha en Svanen-certifiering. Det innebär att mycket fokus kommer att ligga på hållbart tänkande vid inköp av material och hur kemikalier används i byggnadsprocessen. Men även en genomtänkt hälsosam miljö för de boende, med ett bra inomhusklimat. Svanen är Nordens starkaste miljövarumärke och borgar för högt ställda miljökrav.

Fastigheten kommer även att en solcellsanläggning på taket som försörjer fastigheten med elproduktion.

Beräknad byggstart är satt till hösten 2021 med planerad inflyttning till årsskiftet 2023/2024. Är du intresserad av ett centralt och bekvämt boende i Prisman? Anmäl ditt intresse genom att ställa dig i kö på Bostadstorget Länk till annan webbplats., Kustbostäders bostadskö.    

Obs! Detta är skissbilder för Prismanhuset och konceptbilder på lägenheterna. Avvikelser kan förekomma till slutgiltiga lösningen.

Drönarbild med utsikt ramdalshöjden
Fastighet Björntorpsvägen
Fastighet Björntorpsvägen
Fastighet Björntorpsvägen
sovrum litet
interiör lägenhet