Arbetsmarknadsförtur - För dig som inte bor hos oss idag

Om du har fått ett fast jobb i Oxelösund och idag bor på annan ort kan vi ibland erbjuda en så kallad arbetsmarknadsförtur. Detta innebär att en bostad i Oxelösund ska vara en förutsättning för att kunna ta det nya jobbet. Viktigt att komma ihåg är vi inte i alla lägen kan vara behjälpliga, förturen beror på uthyrningsläget vid tillfället.

Normalt accepteras ett pendlingsavstånd på 10 mil. Det betyder att Stockholmsregionen, Eskilstuna och Linköping bildar en yttre cirkel inom vilken en pendling oftast är möjlig och där arbetsmarknadsförtur inte kan erbjudas.

Du ska folkbokföra dig på adressen och du får inte ha dubbelt boende mer än under en övergångsperiod, exempelvis under uppsägningstiden för nuvarande bostad.

Vi kommer att leta efter ett passande objekt bland våra uppsagda lägenheter som ännu inte har publicerats på hemsidan.

Vår stora efterfrågan på bostäder kan göra det svårt att tillmötesgå ett exakt inflyttningsdatum och önskat boende.

Du blir endast erbjuden en bostad av Kustbostäder. Om du väljer att tacka nej har du förbrukat din möjlighet till förtur och du återgår till den vanliga kön där du själv får söka lägenhet.

Vi förbehåller oss rätten att neka arbetsmarknadsförtur om kriterierna inte är uppfyllda, om antalet lediga lägenheter är för lågt eller om önskemålen inte går att uppfylla.

För att söka arbetsmarknadsförtur måste du fylla i en ansökan och skicka den till oss tillsammans med de intyg som krävs för att styrka anställningen inom Oxelösund.

Kontakt för sidan: Kundcenter 

Kontakta oss

Kustbostäder
Besöksadress
Sjögatan 28
613 81 Oxelösund

Öppettider Uthyrning

Telefontid
Måndag 9.00–14.30
Tisdag 9.00–14.30
Onsdag 9.00–12.00
Torsdag 9.00–14.30
Fredag stängt

Lunchstängt 12.00-13.00

Besökstid
Besök bokas via telefon eller mejl

Kontakta Uthyrning

Telefon 0155-388 50, knappval 2

uthyrningen@remove-this.oxelosund.remove-this.se