Uthyrningsregeler

För att kunna söka lägenhet hos Kustbostäder måste du vara anmäld i vår bostadskö. Det gör du genom en Kundanmälan i Bostadstorget. Observera att din ansökan/kötid är personlig. Du kan inte ställa dig i kö och söka för någon annans räkning. Du kan inte heller föra över din kötid till någon annan.

Du kan anmäla dig i bostadskön när du fyllt 16 år. Du måste dock vara 18 år för att få hyra en lägenhet. Inom några dagar skickar vi en bekräftelse med ditt Användar-ID och PIN-kod, som du behöver för att logga in och anmäla intresse för en lägenhet.

När en lägenhet sägs upp kommer vi att annonsera ut den som ledig på vår hemsida i sju dygn. Alla som är intresserade av denna lägenhet anmäler det på vår sida. Du kan maximalt göra intresseanmälan på 5 lägenheter per vecka. 

Efter sju dygn kommer datorn att välja ut de fem som har stått längst i kö av dem som anmäler sitt intresse. Efter att en kreditprövning gjorts skickas ett erbjudande via e-post eller via brev om att gå och titta på lägenheten. De har åtta dygn på sig att svara på erbjudandet.

Om ingen av dessa fem vill ha lägenheten väljer datorn ut fem nya. 

Om du låter bli att svara på fler än 5 erbjudanden om lägenhet, får du börja om från början i kön. Du måste alltså aktivt svara JA eller NEJ på de erbjudanden du får.

Har du inte blivit kallad till att skriva kontrakt inom två veckor, då har lägenheten gått till annan sökande. Du kan själv gå in och kontrollera om du har fått lägenheten under rubriken "Mina ärenden". Observera att om du blir tilldelad en lägenhet och får skriva kontrakt med Kustbostäder, stryks du tillsammans med din make/maka, sambo eller medsökande automatiskt ur bostadskön. Den som vill ställa sig i bostadskö på nytt, måste återaktivera sig på vår hemsida eller ta kontakt med uthyrningen. 

Min profil
När du anmäler dig som bostadssökande i vårt system så fyller du i en profil om hur du vill att ditt boende ska vara. I vilket område och vilken storlek på lägenhet som du söker. När vi annonserar ut en lägenhet på vår hemsida som motsvarar din profil får du automatiskt ett e-postmeddelande från oss. Du väljer då om du ska anmäla dig som intresserad.

Har du brev som kontaktsätt får du inga förslag utan får bevaka själv. Vi rekommenderar därför att du fyller i en kravprofil och en e-post adress. Har du ingen egen e-post så kan du anmäla en anhörigs eller bekants e-post.

Du måste själv vara aktiv
Vårt kö- och uthyrningssystem innebär att du själv måste vara aktiv för att erbjudas en lägenhet! Du måste själv aktivera dig en gång per år för att stå kvar i kön. Alla lägenheter som blir lediga syns på vår hemsida. När det annonseras en lägenhet som passar din profil får du automatiskt ett e-postmeddelande, om du har angett en e-postadress. Då behöver du alltså inte gå in på vår hemsida varje vecka för att kolla om det finns någon lägenhet som passar din kravprofil.

Information om behandling av personuppgifter när bostad söks
De personuppgifter som du lämnar i ansökan/intresseanmälan kommer att behandlas i den utsträckning som behövs för att kunna göra en bedömning av om du kan godtas som hyresgäst. Därför behövs uppgifter från personer som kan uttala sig om dig. Genom att lämna uppgifter om referenspersoner medger du att uppgifter får hämtas från dessa personer. Uppgifter kan också komma att hämtas från kreditupplysningsinstitut och myndigheter.
Uppgifterna kommer endast att behandlas inom bostadsföretaget. Du har rätt att få besked om vilka personuppgifter om dig som behandlas och hur de behandlas. Du kan också begära rättelse av de personuppgifter som behandlas.
Personuppgifterna om dig kommer bara att behandlas under den tid som din ansökan är aktuell. Detta innebär att samtliga personuppgifter kommer att gallras när du har meddelat att du inte längre önskar kvarstå som bostadssökande. Detta gäller också om din ansökan om bostad avslås. Om skälet till att ansökan avslagits är att du inte kunnat godtas på grund av misskötsamhet i ett tidigare boende, bevaras dock uppgifterna under tre månader efter beslutet om avslag.

Kontakt för sidan: Kundcenter 

Kontakta oss

Kustbostäder
Besöksadress
Sjögatan 28
613 81 Oxelösund

Öppettider Uthyrning

Telefontid
Måndag 9.00–14.30
Tisdag 9.00–14.30
Onsdag 9.00–12.00
Torsdag 9.00–14.30
Fredag stängt

Lunchstängt 12.00-13.00

Besökstid
Besök bokas via telefon eller mejl

Kontakta Uthyrning

Telefon 0155-388 50, knappval 2

uthyrningen@remove-this.oxelosund.remove-this.se