HomeQ- så här fungerar det

Vi byter plattform för vår bostadskö. Du som står i kö på Bostadstorget behöver registrera dig på HomeQ för att behålla dina köpoäng och för att framöver kunna söka lägenhet hos oss på Kustbostäder.

Vi har valt att ansluta oss till HomeQ, där du som bostadssökande även fortsättningsvis kan se och söka lediga hyresrätter hos Kustbostäder men även hos övriga fastighetsbolag i landet som är anslutna till HomeQ. Här ser du våra lediga bostäder.

För att stå kvar i Kustbostäders bostadskö måste du nu registrera dig på homeq.se  Länk till annan webbplats.

Vid registreringen på HomeQ följer dina hittills samlade köpoäng med, de syns som bonuspoäng i HomeQ och poängen du samlar efter registreringen syns som HomeQ poäng. När du söker lägenhet hos Kustbostäder räknas både dina bonuspoäng och dina HomeQ-poäng. Väljer du att söka lägenhet hos ett annat anslutet fastighetsbolag, räknas endast dina HomeQ-poäng.

För dig som kund innebär det att du får ökad trygghet i och med att all inloggning sker med mobilt bank-id samt att du inte längre behöver aktivera dig årligen för att kvarstå i kön.

Du som står i vår bostadskö idag och ännu inte har fyllt 18 år behöver vänta med att bli medlem på HomeQ tills den dag du fyller 18 år. Dina poäng som du har samlat fram till 7 februari kommer att föras över automatiskt till HomeQ den dagen du registrerar ditt konto.

Så här gör du för att registrera dig hos HomeQ.

Du kan redan nu registera dig på HomeQ.

  • Gå till homeq.se Länk till annan webbplats. och registrera ditt medlemskap genom att gå in på Bli medlem. För att kunna bli medlem krävs mobilt bank-id och en e–postadress.
  • När du lagt in din e-postadress så kommer en kod skickas till din e-post. När du har fyllt i koden på HomeQ är ditt medlemskap registrerat!
  • På din sida på HomeQ kommer du att kunna se dina nya poäng från HomeQ och dina bonuspoäng som har förts över från din tid du stått i vår bostadskö. Det innebär att du behåller dina insamlade köpoäng. Under systembytet kan poängen skilja sig åt mellan sidorna. Detta justeras löpande men efter 7 februari samlar du bara poäng via HomeQ.

Så här söker du lägenhet via HomeQ

Från och med 7 februari kan du se våra lediga lägenheter och göra din intresseanmälan på HomeQ. Länk till annan webbplats. Fram till dess använder du gamla Bostadstorget som vanligt.

  • När du hittar en lägenhet du är intresserad av klickar du på “Lämna intresseanmälan”.
  • Du legitimerar dig med mobilt bank-id och din intresseanmälan registreras.
  • Första gången du lämnar en intresseanmälan behöver du skapa din profil med bland annat kontaktuppgifter, nuvarande boendeform och signerat anställningsintyg.
  • De sökande med högst köpoäng som matchar kravprofilen kommer att bli kallade till visning av oss på Kustbostäder.
  • Information om erbjudanden, hyreskontrakt med mera skickas genom HomeQ men du kan fortfarande kontakta oss på Kustbostäder för att få hjälp med ditt sökande.
  • Efter att du har fått en lägenhet så får du ett digitalt hyresavtal att signera med mobilt bank-id direkt genom systemet.

Efter det att du har registrerat din intresseanmälan för en bostad får du återkoppling efter varje steg i processen i form av mejl och sms från HomeQ. Behöver du hjälp kan du alltid chatta med HomeQ:s kundsupport Länk till annan webbplats. eller via support@homeq.se.Du kan även kontakta oss på Uthyrningen på Kustbostäder.

Om du inte har mobilt bank-id så kan du kontakta din bank för hjälp med en registrering.

Frågor och svar

Nej, det kommer fortfarande att vara kostnadsfritt att stå i bostadskö hos Kustbostäder.

Ja, du kommer att behålla dina insamlade köpoäng och de syns som bonuspoäng i HomeQ. Under systembytet kan poängen skilja sig åt mellan sidorna. Detta justeras löpande men efter 7 februari samlar du bara poäng via HomeQ.

Ja, du måste ha mobilt bank-id och e-postadress för att kunna registrera dig på HomeQ. Kontakta din bank för att få mobilt bank-id om du inte redan har det.

Ja, det kan du. Du får då ditt hyresavtal hemskickat med posten eller bokar tid med uthyrningen för att signera på plats.

Det kan bero på vilken webbläsare du använder. HomeQ rekommenderar webbläsaren Google Chrome. Om felet fortfarande kvarstår kontakta HomeQ Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer