Köpoäng- hur fungerar det?

Här får du svar på dina frågor om köpoängen. Dina köpoäng är personliga och kan inta överlåtas till någon annan.

Du börjar samla köpoäng från och med den dag du registrerar dig som bostadssökande hos oss. Du får 1 köpoäng per dag, och ju fler poäng du har desto större är din chans att få erbjudande om bostad.

När du tackar ja till ett kontrakt raderas din ansökan, därmed nollställs dina köpoäng, det gäller även vid byta av lägenhet. Du kan då registrera dig som sökande igen och börja samla nya poäng. Du måste dock vänta 6 månader innan du kan anmäla intresse för en ledig lägenhet.

Enklast är om du loggar in på Bostadstorget, där kan du se dina aktuella köpoäng.

Dina köpoäng beräknas så här:

  • 1 poäng per dag från dagen du anmälde dig som bostadssökande
  • Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas eller slås ihop med någon annans köpoäng.

För att stå kvar i Bostadskön och behålla din köpoäng så måste du själv aktivera dig en gång per år. Det gör du enklast genom att Logga in på Bostadstorget. Du kan även kontakta oss på 0155-388 50 så hjälper vi dig.

Tänk på att om du inte har registerat en e-postadress så får du ingen påminnelse om när det är dags att aktivera dig för att stå kvar i Bostadskön.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer