Så här söker du bostad

För att du ska kunna söka bostad hos Kustbostäder måste du stå i vår bostadskö. Här berättar vi mer om hur du går till väga.

Fyll i en kundanmälan på vår marknadsplats "Bostadstorget". Du måste ha fyllt 16 år och ha svenskt personnummer för att kunna registrera dig. Efter din anmälan får du en bekräftelse med ditt användarnamn. Nu kan du logga in på Bostadstorget, antingen med ditt lösenord som du har valt eller genom bank-id.

  • Du måste ha fyllt 18 år.
  • Du måste kunna visa att du har en inkomst så att du kan betala hyran.
  • Du får inte ha några skulder, varken hos Kustbostäder eller hos någon annan.
  • Det får inte finnas några störninganmärkningar från tidigare boende eller andra hyresvärdar.
  • Läs mer om våra villkor i vår hyrespolicy Pdf, 63.5 kB, öppnas i nytt fönster..

Du börjar samla köpoäng från och med den dag du registrerar dig som bostadssökande hos oss. Du får 1 köpoäng per dag, och ju fler poäng du har desto större är din chans att få erbjudande om bostad.

Du måste aktivera dig en gång per år för att stå kvar i kön. Det gör du genom att logga in och uppdatera din sida.

Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.

Är ni två personer som söker tillsammans kan ni lägga till varandra som medsökande på era sidor.

Du behöver inte vara aktivt sökande för att står kvar i kön men du måste vara aktiv för att erbjudas en lägenhet. Det gör du genom att göra intresseanmälningar på de lägenheter du är intresserad av.

Det kostar ingenting att stå i kö på Bostadstorget.

Om du har lagt in en e-postadress och valt e-post som kontaktsätt så får du förslag varje gång en lägenhet som passar din profil läggs ut. Har du ingen egen e-post så kan du anmäla en anhörigs eller bekants e-post. Har du valt att bli kontaktad via brev får du antingen själv gå in på Bostadstorget varje vecka och titta vad som finns ledigt eller kontakta Uthyrningen.

Vi lägger ut annonser på lediga lägenheter varje tisdag. Då har du 7 dagar på dig att söka den.

När du har hittat en lägenhet som du är intresserad av gör du en intressanmälan. Du kan göra 5 intresseanmälningar per vecka.

Är du en av dem som har flest köpoäng och uppfyller våra hyreskrav så får du ett erbjudande skickat till dig på det kontaktsätt du har valt.

Du har 8 dagar på dig att svara JA eller NEJ på de erbjudanden du får. Det gör du antingen genom att logga in på din sida eller genom att kontakta Uthyrningen. Om du låter bli att svara på fler än 5 erbjudanden om lägenhet kan ditt konto bli spärrat. Du kan se hur många "Ej svar" du har kvar på din sida.

För att veta vilken plats du har i kön kan du logga in på din sida. Visning erbjuds till den som är först i kön. Om någon före dig i kön tackar ja till lägenheten innan du hinner titta får du ett mejl eller brev om detta.

När du fått en lägenhet hos Kustbostäder nollställs dina köpoäng, det gäller även vid byte av lägenhet. Du kan då uppdatera din sida och börja samla nya poäng.

Du kan själv beställa nya inloggningsuppgifter via Bostadstorget. Du kan även logga in med Bank-ID. Har du problem får du gärna kontakta oss på Uthyrningen.

Det kan bero på fler orsaker. En kan vara att du har betalningsanmärkningar som inte är åtgärdade. Det kan också bero på att du precis blivit tilldelad en lägenhet. Då tar det 12 månader innan du kan anmäla intresse för en ledig lägenhet. Under dessa månader står du i kö och samlar poäng men kan inte anmäla intresse för en ledig lägenhet. Tänk på att du själv måste gå in och uppdatera din sida efter det att du har flyttat in i din nya lägenhet.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer