Vad är akuta fel?

Om felet inte kan vänta till nästa arbetsdag kontaktar du jouren på telefon

Fel som räknas som akuta är

I lägenheten

Brandvarnare
Är alltid ett akut fel, anmäl till oss så snart som möjligt.

Strömavbrott
Saknas elen i hela lägenheten kontrollerar du först att inte jordfelsbrytaren har löst ut, om du har en sådan i din lägenhet. Saknas el i delar av lägenheten är det troligen en propp (säkring) som gått och det åtgärdar du på egen hand. Om det ändå inte fungerar så kontaktar du jouren.

Krossad fönsterruta
Om det finns risk för person- eller köld-/regnskador är det ett akut fel. Annars kan du vänta till nästa dag att ringa.

Vatten
Är det en stor läcka och vatten forsar ut är det akut. Är det ett mindre dropp så skyddar du ytorna med en skål eller liknande och anmäler nästa arbetsdag.

Avloppsstopp
Stopp i toaletten räknas bara som ett akut fel om det inte finns ytterligare en toalett i din lägenhet. Stopp i golvbrunn i dusch och badkar är inte akuta fel. Du ska naturligtvis inte använda duschen eller badkaret om det är fara för skador.

Spis
Fungerar minst en av plattorna eller värmezonerna är det inte ett akut fel.

Kyl och frys
Om kyl eller frys slutar fungera kan det vara ett akut fel. Jouren har normalt ersättningsskåp som du låna tills Kustbostäder åtgärdat felet eller bytt vitvaran om det inte går att åtgärda felet.

Ventilation
Problem med ventilationen är inte ett akut fel. Fel på ventilationen kan märkas till exempel genom att det blir det tystare i lägenheten och det tar längre tid för fukten att lämna badrummet när man duschar.

Värme
Om temperaturen i hela din lägenhet under minst några timmar understiger 18 grader kontaktar du jouren. Annars är det inte ett akut fel.

Lägenhetsdörr
Om dörren inte går att låsa eller stänga är det ett akut fel. TV och internet Om din tv eller internet inte fungerar är det inte akut. I första hand ska du kontakta din leverantör och om de hänvisar till fastighetsägaren så kontaktar du oss.

Gemensamt i huset
Hiss Om hissen står still eller dörren inte går att öppna är det ett akut fel.

Tvättmaskin och torktumlare
Om din tvätt blivit instängd i tvättmaskin eller torktumlare i tvättstugan ringer du jouren som hjälper dig att få ut tvätten. Lagning av maskinen sker under ordinarie arbetstid.
Har du tvättmaskin i lägenheten och luckan inte går att öppna så är det inte ett akut fel.

Risk för nedfallande snö och is från tak.
Är ett akut fel och viktigt att du ringer felanmälan eller jouren direkt.

 

 

 

Kontakt för sidan: Kundcenter