Har du kallt i din lägenhet?

Alla upplever temperatur på olika sätt. Vissa fryser medan andra tycker att det är för varmt. Är elementen kalla, ja då kanske man får en känsla av ett det är kallt även om det är 21 °C i lägenheten. Det väsentliga är att rumstemperaturen är cirka 20-21°C.

Kustbostäders lägenheter ska hålla en temperatur på minimum 20 grader mitt i rummet under dagtid

Då är det önskvärt att du mäter temperaturen själv i lägenheten innan du felanmäler till Kustbostäder. För att mäta en korrekt temperatur i ditt rum ska du placera termometern mitt i rummet. Har du ingen termometer kan du hämta en i receptionen, Sjögatan 28.

När det blir kallt ute går värmen på automatiskt och är inte som tidigare datumstyrd. Ju kallare det är utomhus desto varmare vatten skickas ut till elementen i din lägenhet.

I de flesta av Kustbostäders lägenheter är elementen utrustade med en mätare som känner av temperaturen i lägenheten.

När mätaren känner av att det är 21°C i rummet, stänger den av vattenflödet igenom elementet. Efter ett tag så svalnar elementet av till samma temperatur som det är i rummet. Det är därför som man ibland kan känna att elementet är kallt trots att det är minus grader ute.

När sedan temperaturen i rummet sjunker under 21°C så öppnas termostaten igen. På så sätt håller man en jämn temperatur inne.

Ett par viktiga saker att tänka på är att du möblerar på rätt sätt för att få ut mesta möjliga värme i din lägenhet. Värmen kan inte komma ut i rummet om du ställer stora möbler som till exempel soffan eller har långa gardiner framför elementet.

Placeras termometern mot en yttervägg eller exempelvis i ett fönster blir temperaturen missvisande, eftersom kalla väggar och fönster håller en lägre temperatur än i övriga rummet. För att mäta en korrekt temperatur i ditt rum ska du placera din termometer mitt i rummet.

Temperaturen på värmesystemet sänks inte på natten men då lampor, dator och andra elektriska saker stängs av så kan temperaturen i lägenheten sjunka något.

Sidansvarig Kundcenter