Några tips för att få svalare i lägenheten

Stäng ute värmen
Dra för gardiner, rullgardiner och eventuella persienner under dagen för att på så sätt stänga ute solens hetta. Stäng också alla fönster när utomhustemperaturen är över 20 grader eller om solen ligger på. Har du öppna fönster när det är varmt ute så släpper du in den varmare luften utanför.

Vädra under kvällar och nätter
Öppna fönster för att vädra och få in sval och frisk luft när temperaturen sjunkit under kvällar, nätter och tidigt på morgonen. Skapa gärna korsdrag, genom att öppna fönster på två olika håll, om du har möjlighet. Blir det inte tillräckligt svalt när du vädrar? Testa att fukta ett lakan med kallt vatten och häng det för ett öppet fönster, så att vinden som passerar in genom fönstret kyls ned.

En fläkt kan hjälpa
Placera en vanlig bordsfläkt så att den får upp svalare luft från golvet och blåser den varma luften mot taket. Du kan också fylla en skål med mycket is och ställa den framför fläkten. När du sätter på fläkten kommer luften i rummet att kylas ned i takt med att isen avdunstar.

Undvik att använda apparater som alstrar värme
Undvik att använda apparater som alstrar värme som till exempel dator, tv, spis eller ugn.

Undvik varmt vatten och ånga
Undvik alla former av varmt vatten och ånga under dagtid. Duscha kallt och vänta med att diska till kvällen när det är svalare.

Sidansvarig Kundcenter