Oxelösunds logga

Gästhamn

Gästhamnen är stängd för säsongen.
Välkommen tillbaka sommaren 2021.
Vi hänvisar till Femöre Gästhamn och Marina på telefon 070-213 40 66.

I Badhusviken, på gångavstånd från Oxelösunds centrum, finns Oxelösunds gästhamn. Hamnen rymmer 100 gästande båtar

Här har du nära till både den yttre skärgården med sin vackra natur och Oxelösunds olika attraktioner och aktiviteter. Oxelösund är kontrasternas stad man kan uppleva vacker skärgård och natur men också en intressant industri. I Oxelösunds Gästhamn hittar du under sommarsäsongen, mitten av juni till mitten av augusti, allt du behöver och för dig som tycker om en aktiv semester. Det finns det mycket att välja på i omgivningarna. Spela fotboll, basket eller boule i gästhamnen. Bada och sola vid något av de många vackra havsbaden och kanske äta en god skärgårdsvåffla. Paddla kajak i skärgården, vandra i fågelrika våtmarker eller utforska svunna tiders skärgårdsliv på någon av de äldsta bebodda öarna på ostkusten. Det finns många olika intressanta museer i Oxelösund, som handlar om Skärgårdslivet, Sjöfartslivet och militär historia. Vill hela familjen ha en rolig och spännande tid tillsammans så kan ni besöka äventyrslandet, Boda Borg. För att ta sig runt i Oxelösund finns det möjlighet att ta en turisttaxi.

Gästhamnen
Trådlöst internet. Lek/bollplan. Boule. Under sommarsäsongen, mitten av juni till mitten av augusti finns Turisttaxi och Tufftuff-tåg till centrum där stor butik med livsmedel finns. Segelmakeri 1 km. Natursköna omgivningar med vacker badplats (800m). Sjöfartsmuseum (200m). Bra kommunikationer via Nyköping, Tåg, flyg, buss.

Hamndjup 1,2-6m
Sjökort 6211 SW
58°39,8 N 17°06,1 E

Gästplatser: 100
Förtöjning: boj/flytbrygga/kaj
Avgift: 250 kronor vid högsäsong. 1 juni till 15 augusti.
Avgift: 100 kr/dygn vid lågsäsong. Före 1 juni och efter 15 augusti.

Service

I hamnen finns Miljöstation för sopsortering samt serviceanläggning med toaletter, dusch och tvättstuga. Sjöstation med bensin och diesel.

Gästhamnen är stängd för säsongen.
Välkommen tillbaka nästa sommar.
Vi hänvisar till Femöre Gästhamn och Marina på telefon 070-213 40 66.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer