Loggan för Oxelösunds kommun

Nu bygger vi nytt i Prisman

Kustbostäder har lämnat in bygglovsansökan till nya Prisman - ett nytt handelshus med 48 lägenheter vid Järntorget i centrala Oxelösund.

Tisdag 30 mars lämnade Kustbostäder in bygglovsansökan för 48 stycken nya attraktiva lägenheter vid Järntorget i centrala Oxelösund med ytor i markplan för handel och service. Den nya fastigheten Prisman kommer att bli Svanencertifierad. Projektet bedrivs i partnering ihop med NCC.

De öppna och välplanerade lägenheterna med kök blir i storlekarna och ungefärliga ytorna 1:or på 35 kvm, 2:or på 55 kvm, 3:or på 75 kvm och 4:or på 100 kvm. Samtliga lägenheter är modernt utrustade, har egen balkong och det planeras för en trivsam privat innergård för de boende. Garageplatser finns i markplan.

Prisman kommer att ha en Svanen-certifiering. Det innebär att mycket fokus kommer att ligga på hållbart tänkande vid inköp av material och hur kemikalier används i byggnadsprocessen. Men även ett genomtänkt hälsosamt boende för de boende, med ett bra inomhusklimat. Svanen är Nordens starkaste miljövarumärke och borgar för högt ställda miljökrav.

Fastigheten kommer även att en solcellsanläggning på taket som försörjer fastigheten med elproduktion.

Beräknad byggstart är satt till hösten 2021 med planerad inflyttning hösten 2023. Är du intresserad av ett centralt och bekvämt boende i Prisman? Anmäl ditt intresse genom att ställa dig i kö på Bostadstorgetlänk till annan webbplats, Kustbostäders bostadskö.

Observera att detta är endast skissbilder på Prismanhuset och konceptbilder på lägenheter. Avvikelser kan förekomma till slutgiltig lösning.

Drönarbild med utsikt ramdalshöjden
Fastighet Björntorpsvägen
Fastighet Björntorpsvägen
Fastighet Björntorpsvägen
sovrum litet
interiör lägenhet