Oxelösunds logga

Arkitektskiss, förslag fastigheten Prisman 6.

Publiceringsdatum:

Förslaget för nya Prisman godkänt av Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige godkände målbilden som Kustbostäder har tagit fram för Prismanhuset och beslutet togs under mötet onsdagen 9 december.

Den framtagna målbilden innebär att befintlig byggnad rivs under 2021 och att den nya byggnaden färdigställs i två etapper. Preliminärt innehåller den nya byggnaden 1 500 kvadratmeter handelsyta och 48 lägenheter från 1 rum och kök till 4 rum och kök. Delen för handel beräknas vara klar för inflyttning till hösten 2022 och delen med bostäder färdigställs till hösten 2023.

Vi på Kustbostäder arbetar nu intensivt med att hitta lämpliga lösningar för våra befintliga hyresgäster i Prisman som kommer att erbjudas temporära lokaler i centrala Oxelösund.

Samtidigt pågår ett analysarbete av köpkraften i Oxelösund och Nyköpingsregionen, för att kunna se vilken handelspotential som matchar oxelösundarnas behov vad gäller service och produkter. Men även vilken typ av handel och utbud som skulle kunna locka fler att handla i Oxelösund, samt hur flyttströmmarna ser ut vad gäller inflyttningen till orten.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer