Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Kustbostäder erbjuder aktörerna i Prisman nya temporära lokaler i Gallerian

De hyresgäster som behöver flytta ut ur handelshuset Prisman, när byggnaden rivs hösten 2021 för att ge plats åt en nybyggnation, kommer nu att kunna erbjudas ett bra läge i centrala Oxelösund. Kustbostäder har hyrt Gallerian av fastighetsföretaget Vinterklasen under en period på tre år med start i mars 2021.

- Vi kan nu erbjuda ett bra alternativ till de befintliga lokaler som våra hyresgäster har i Prisman, säger Linda Bernehjält Fastighetschef på Kustbostäder. Det har varit viktigt för oss att hitta ett centralt läge även för de temporära lösningarna under nybyggnationen, för att fortsatt ha en attraktiv handel och service i Oxelösund.

Gallerians totala lokalyta på 1300 kvadratmeter kommer att kunna rymma flertalet av de verksamheter som finns i Prisman idag. En del företag har redan nu hittat andra lösningar men majoriteten av verksamheter behöver hjälp med ersättningslokaler efter utflytten.

- Moduler var även något som vi hade uppe som ett idéförslag, men vi har bedömt det som ett sämre alternativ, fortsätter Linda Bernehjält. Vi är glada att nu kunna erbjuda våra hyresgäster i Prisman en snabbare och mer kostnadseffektiv lösning, genom en temporär etablering i Gallerian.

Under mars månad ska lokalerna i Gallerian anpassas och i augusti kommer allt vara klart för en inflyttning av verksamheterna. I september planeras byggstarten dra i gång för en helt ny handelsfastighet som ska ersätta nuvarande Prisman.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer