Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Hyreshöjning från 1 mars

Nu är hyrorna för 2021 klara och hyreshöjningen kommer att genomföras från och med 1 mars. Lägenheter med kallhyra får en höjning med 1,4 % och lägenheter med varmhyra får en justering med 1,95 %. Lägenheter som är mindre än 49 kvadratmeter får en justering på 2,1 %. Även förråd, garage och parkeringsplatser berörs.

I förhandling och diskussion med Hyresgästföreningen har Kustbostäder vägt samman behovet att utföra underhåll och förbättringar i fastigheterna med den situation som en del av hyresgästerna har befunnit sig i under senaste året, med anledning av pandemin och ett svårare läge på arbetsmarknaden.

-”Vi vill fortfarande kunna erbjuda bostäder till en marknadsmässigt rimlig hyra, samtidigt som vi måste kunna underhålla våra fastigheter på ett tillfredställande sätt.” förklarar Per Koman Alm. ”Nu står vi inför stora utmaningar under de kommande åren att förnya och byta ut vatten- och avloppstammar i flertalet av fastigheterna som byggdes på 60-talet. Det ekonomiska läget är dock bättre nu jämfört med vad det var för några år sedan. Men vi ser ingen anledning att höja hyrorna till mer än vad som är befogat vad gäller underhåll. ”

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer