Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Nya Prisman blir Svanenmärkt

Hållbart tänkande med Svanencertifiering.

Beslut har nu fattats att nya Prisman kommer att vara Svanen-certifierat. Det innebär att mycket fokus kommer att ligga på hållbart tänkande redan vid inköp av material och hur kemikalier används i byggnadsprocessen. Men även ett hälsosamt boende för våra hyresgäster, med ett bra inomhusklimat. Något vi på Kustbostäder tycker är viktigt och lägger stor tonvikt på. Svanen är Nordens starkaste miljövarumärke och borgar för högt ställda miljökrav. Certifieringen drivs på uppdrag av regeringen och har inget bransch eller vinstintresse.

Vad innebär en Svanenmärkning?

En Svanenmärkt byggnad innebär en låg klimatpåverkan då de är energisnåla samtidigt som de har höga krav för bästa möjliga inomhusmiljö. De är även hälsosamma då de innehåller så lite miljö-och hälsoskadliga ämnen som möjligt, redan i byggprocessen ställs höga krav på kvalitetskontroller.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer