Loggan för Oxelösunds kommun

Nu bygger vi nya Prisman

Kustbostäder har fått klartecken att bygga nya Prisman - ett nytt handelshus med affärslokaler och 48 lägenheter vid Järntorget i centrala Oxelösund.d.

Onsdag 16 juni fattade Kommunfullmäktige beslut och gav Kustbostäder klartecken att bygga nya Prisman, ett helt nytt handelshus i centrala Oxelösund för befintliga och nya aktörer inom service och handel. Handelshuset ligger i markplan och på våningarna ovan kommer 48 stycken attraktiva lägenheter att byggas. Den nya fastigheten Prisman kommer att bli Svanencertifierad. Projektet bedrivs i partnering ihop med NCC.

Prisman kommer att ha en Svanen-certifiering. Det innebär att mycket fokus kommer att ligga på hållbart tänkande vid inköp av material och hur kemikalier används i byggnadsprocessen. Men även ett genomtänkt hälsosamt för verksamheterna och de boende, med ett bra inomhusklimat. Svanen är Nordens starkaste miljövarumärke och borgar för högt ställda miljökrav.

Fastigheten kommer även att ha en solcellsanläggning på taket som försörjer fastigheten med elproduktion.

Beräknad byggstart är satt till hösten 2021 med planerad inflyttning årsskiftet 2023/2024. Är du intresserad av att hyra affärslokaler i den nya fastigheten? Kontakta oss på 0155-388 50, kundcenter@oxelosund.se

Obs! Detta är skissbilder på Prismanhuset och konceptbilder på lägenheterna. Avvikelser kan förekomma till den slutgiltig lösningen.

Drönarbild med utsikt ramdalshöjden
Fastighet Björntorpsvägen