Publiceringsdatum:

Rolig "fimpomat" ska hålla Järntorget rent

Fimpomaten uppmuntrar rökare att inte kasta fimpar på marken.

För att få färre rökare att fimpa på marken har det i Oxelösund delats ut fickaskopar under sommaren. De var mycket populära och tog slut på några veckor. Nu fortsätter arbetet för en minskad nedskräpning med en fimpomat som satts upp på Järntorget i Oxelösund.

Där kan rökare fimpa, samtidigt som de får svara på en rolig fråga genom att lägga sin fimp i ett av svarsalternativen. Andra kommuner i Sverige har testat denna variant med lyckat resultat och nu prövar vi i Oxelösund. Fimpar utgör närmare 65% av skräpet från gator och torg enligt Håll Sverige Rent. Fimparna som innehåller miljöfarliga kemikalier slinker även lätt ner i dagvattenbrunnar och vidare ut i havet.

Arbetet med att få färre rökare att fimpa på marken är ett samarbete mellan Kustbostäder, Oxelö Energi och Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden och ska inte ses som en uppmuntran till att röka, utan en uppmaning till att ta ansvar för det skräp vi lämnar på marken.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer