Publiceringsdatum:

Kom och lek

Under sommaren har vi byggt en ny rolig lekplats på Björkvägen så kom och prova kompisgungan, det lilla klätterhuset med rutschkana eller baksandlådan för de mindre barnen eller karusellen för de lite större.

Hur många lekplatser har du provat? Det finns totalt 16 lekplatser i varierande storlekar med en olika lekutrustningar i våra områden. För att lekplatserna ska vara inbjudande ser vi över och uppgraderar dem löpande. Nästa lekpark som kommer att fräschas upp och få ny lekutrusning är den på Rönnen-Linden, Thorsgatan 13.

Vi på Kustbostäder sköter även alla lekplatser på skolor, förskolor, parker, badplatser och andra allmänna ytor, på uppdrag av Oxelösunds Kommun. Där den senaste större satsningen var lekparken i Järnvägsparken som luftats upp och fått ny blomsterprakt och lekutrustning i form av en hinderbana i robiniaträ och där fontänen gjorts om till en nersänkt trädgård.

För att lekplatserna ska vara så säkra som möjligt kontrolleras de varje vecka och varje månad görs en mer noggrann och utförlig kontroll av all utrustning. En certifierad besiktningsman kontrollerar dessutom lekplatserna en gång om året. Allt för att alla små som stora barn ska kunna leka tryggt och säkert.

Just nu är vi i gång med att sätta upp nya tydliga skyltar vid alla lekplatser som anger exakta koordinater till lekplatsens exakta läge samt larmnummer för att underlätta om någon skulle skada sig. Där finns även kontaktuppgifter så att du enkelt kan anmäla om något behöver lagas eller ses över på lekplatsen. Så hör gärna av dig om du ser att vi behöver laga eller byta ut något. En lekplats är till för att användas och ha roligt på.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer