Från vänster Ewa Sadlakowska, Hederspris Årets Granne 2021, Marlene Bergman och Boris Klintsjö, vinnare Oxelö Energis Hållbarhetspris 2021, Bernt Johansson, Hederspris Årets Granne 2021, Maria Fager, Årets Bästa Granne 2021 samt Ann Lauritzen nöjd granne som nominerade Bernt. Saknas på bilden gör Krister Fager, vinnare Årets Bästa Granne 2021.

Publiceringsdatum:

Vinnare av Årets Bästa Granne 2021 och Hederspriser Bästa Granne 2021

Pandemin ställde till det för oss att dela ut våra priser under 2021. Men torsdag 12 maj var det äntligen dags att dela ut och hylla våra pristagare.

Vinnare av Årets Bästa Granne 2021 Kustbostäder blev Maria och Krister Fager med motiveringen:

"Tack vare ett starkt civilkurage och rådigt agerande fanns Krister och Maria till hands och hjälpte sin granne på bästa sätt i en svår situation vilket räddade hennes liv. Genom sitt mod och sin hjälpsamhet är de goda förebilder i hur vi som medmänniskor och grannar kan skapa trygghet genom att våga agera när det behövs. Maria och Krister Fager personifierar vad begreppet innebär att vara en sann medmänniska och därmed även en verkligt god granne"

Vinnare av Årets Hederspris Bästa Granne 2021 blev Ewa Sadlakowska med motiveringen:

"Genom att vara omtänksam, hjälpsam och generös sprider Ewa glädje och trygghet. Detta genom att titta till sin granne dagligen och utgöra ett starkt stöd i vardagen. Hon är dessutom som familj och släkting för sin granne som inte själv har nära och kära på nära håll. Ewa Sadlakowska personifierar vad begreppet innebär att vara en sann medmänniska och en verkligt god granne."

Vinnare av Årets Hedarspris Bästa Granne 2021 blev Bernt Johansson med motiveringen:

En kämpe som ställer upp på sin omgivning i vått och torrt och generöst bjuder på sin egen tid för att hjälpa andra. Skjutsar, handlar, backar upp som hundvakt och bjuder på sin kökskonster i form av middagar vad gäller allt från husmanskost till gourmetmat. Lever efter devisen - "det är roligt att hjälpa andra" och är därmed en trygghet, glädjespridare och stor tillgång för sina grannar. Bernt Johansson personifierar vad begreppet innebär att vara en positiv och trygg punkt i vardagen och en riktigt god granne.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer