Earth Hour- en timme för en hållbar planet

Lördag 30 mars 2019 klockan 20.30 är det dags igen för dig och miljontals andra människor att visa engagemang genom att släcka ljuset under en timme i världens största klimatmanifestation Earth Hour.

Hur ska du göra för att bli mer klimatsmart?
Låt Earth Hour bli ett startskott för ett mer planetsmart liv och avge ett miljölöfte för det här året. Kanske kan det vara att cykla till jobbet istället för att åka bil eller att äta mer vegetariskt? Tillsammans kan vi göra skillnad! Utmana dig själv!
• Lova att äta vegetariskt under en månad – eller längre.
• Ge ett löfte att ställa bilen och gå, cykla eller åka kommunalt minst 3 dagar i veckan.
• Lova att ha en shoppingfri månad – fynda på Benjamins Återbruk Föreningsgatan 45 i Oxelösund eller handla enbart cirkulärt i second handbutiker.
• Minska ditt matsvinn. Planera dina inköp så att du slipper slänga mat, och utmana de andra i hushållet att slänga så lite mat som möjligt.
• Planera en tågsemester istället för en flygsemester.
• Ge ett löfte att till våren plantera växter som gillas av bin, humlor, fjärilar och andra pollinatörer.

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund för såväl stora som små. Det finns många sätt att göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd. Till exempel kan du bjuda in till mörkermiddag Samla ihop ett gäng vänner eller familjen och laga klimatsmart mat eller varför inte en festmåltid på rester? Se recept här för färgstark matinspiration inom planetens gränser

Läs mer om Earth Hour på wwf.se.