Brandvarnare/brandsäkerhet

Alla våra lägenheter är utrustade med brandvarnare. Saknas brandvarnare kontakta Kundcenter på telefonnummer 0155-388 50 så får du en brandvarnare monterad utan kostnad av oss.

Kom ihåg att prova brandvarnaren med jämna mellanrum.

Tryck på knappen på din brandvarnare i några sekunder – tjuter den till fungerar den som den ska. Tjuter den inte så behöver den bytas ut.

Kontakta oss när det är dags att byta brandvarnare

Våra brandvarnare har 10 års batteri och dessa ska inte bytas. Brandvarnaren ger ifrån sig korta ljudstötar när batteriet är på väg att ta slut. Om den börjar låta innan den blivit utbytt av oss, kontaktar du Kundcenter så kommer vi och byter ut din gamla brandvarnare mot en ny.

Kom ihåg att brandvarnaren är en billig livförsäkring. Anmäl därför fel på brandvarnaren omedelbart till Kundcenter.

Inga saker i trapphus och loftgångar

I trapphus och loftgångar får det inte finnas saker. Om det börjar brinna måste alla kunna ta sig ut snabbt. Då får det inte stå saker i vägen, till exempel barnvagnar, möbler, tidningar, kartonger, skohyllor, dörrmattor, blommor, skyltar och dörrkransar.

Brandskyddsfilt

Du som är ny hyresgäst och har flyttat in underhösten 2023 har fått en brandfilt av oss. I början av filmen Vår trygghet GD får du lära dig hur du använder en brandfilt vid en eventull brand. I filmen ser du även hur du använder brandsläckare och testar din brandvarnare.

Brandvarnare finns i samtliga lägenheter, brandsläckar rekomenderar vi att du köper själv då det inte ingår i vår standard.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer