Uteplats - vad gäller?

Grattis, en uteplats är en oas där man har fritt utlopp för att påta och odla egna grönsaker och blommor, eller bara sitta och njuta.

Vem sköter uteplatsen?

Det är viktigt att tänka på att det är du själv har ansvar för att sköta om din uteplats. Precis som det gäller att vårda din lägenhet, gäller samma sak för din uteplats. Det handlar om att hålla rent och snyggt, klippa gräs, buskar, häckar och underhålla eventuella staket, trädäck, plattytor och plank.

Trädäck och altan

Om du vill bygga altan på din uteplats ska detta godkännas av Kustbostäder. Arbetena ska också utföras fackmannamässigt. Det är alltid du som hyresgäst som ska sköta altanen, oavsett om du byggt den själv eller om tidigare hyresgäst byggt den. Tänk på att trädäck/altan får ligga max 150 mm över nuvarande marknivå.

Staket

Om du vill byta eller bygga nytt staket kan du bara göra det efter att du fått ett godkännade av Kustbostäder. Nytt staket ska vara av rak modell och vara max 800 mm högt. Staketet ska inte vara helt tätt.

Tips på miljövänlig tralltvätt

Ett miljövänligt medel för att tvätta altanen och få den ren efter vinterhalvåret. Blanda enligt receptet nedan, tvätta och skölja av med vatten.

  • 2 dl ättika 24% (finns i mataffären)
  • 1 liter varmt vatten
  • Några droppar diskmedel (gärna YES)

Markiser och skärmtak

Markiser och skärmtak får du inte montera på fasader, ovanför uteplatser, entréer eller liknande.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer