Dags att flytta in

Här har vi samlat information som kan vara bra att veta när du ska flytta in hos oss.

När du hämtar ut dina nycklar ska du ta med dig legitimation. Om du själv inte hämtar ut dina nycklar måste den som gör det åt dig legitimera sig och ha med din legitimation. Vi vill också att du har med dig bevis på att den första månadshyran är betald.

Inflyttning sker tidigast klockan 13.00 den första vardagen efter att ditt hyreskontrakt börjat gälla. Utflyttning sker senast den första vardagen innan klockan 12.00 i det månadsskifte som avtalet upphör att gälla.

När den förra hyresgästen flyttade besiktigade vi lägenheten. Fel och skador som vi såg vid den besiktningen noterade vi i ett besiktningsprotokoll som du kan begära att få ta del av efter du har flyttat in. Om du upptäcker något i lägenheten som inte står med på besiktningsprotokollet ska du kontakta Uthyrningen direkt.

Har du klagomål på städningen eller är något trasigt i den lägenhet du flyttar in i ska du omgående kontakta Kundcenter på telefon 0155-388 50.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör gärna din anmälan i förväg. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i ditt kontrakt, i husets entré på ditt postfack eller på din lägenhetsdörr.

När du flyttar måste du teckna nya avtal för olika tjänster som till exempel el, telefon, tv, och bredband. Kom ihåg att avsluta dina gamla avtal på din förra adress.

Alla Kustbostäders lägenheter är anslutna till stadsnätet i Oxelösund. Här kan du läsa mer om vilka tjänster du kan teckna via stadsnätet. Länk till annan webbplats.

Hyran betalas alltid i förskott och enligt hyreslagen ska hyran betalas senast sista vardagen före början av varje kalendermånad. Din hyresavi skickas till dig om du själv inte väljer att betala med e-faktura eller autogiro. Läs mer om hur du kan betala din hyra.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer