Dags att flytta ut?

Efter du sagt upp din lägenhet hos oss finns det några saker till du måste göra innan du kan flytta till ditt nya boende.

För bostäder är uppsägningstiden 3 kalendermånader. Undantaget är dödsbo till avliden kund som har rätt att säga upp avtalet med 1 kalendermånads uppsägningstid. För dig som avflyttar till särskilt boende gäller 2 månaders uppsägningstid.

Vid uppsägning av biluppställningsplats i samband med uppsägning av lägenhet gäller 3 kalendermånaders uppsägningstid

Efter att du sagt upp din lägenhet får du brev med förslag på tid för förbesiktning. Då besiktigas de ytor som syns utan att möbler behöver flyttas. Lennanders Fastighetsförvaltning utför både för- och städbesiktning.

Den lägenhet som du bor i ska någon annan flytta in i. Därför behöver du enligt hyreslagen visa lägenheten för personer som har fått erbjudande om att flytta in efter dig. De tar kontakt med dig för att komma överens om en lämplig tid. Kom ihåg att visa förråd, tvättstuga och vart du slänger avfall.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Kom ihåg att avsluta ditt el-abonnemang. Anmäl även att du flyttar till den leverantör du valt för telefon, internet och tv.

 Har du autogiro så kom ihåg att själv avsluta det på din bank.

Tänk på att städa lägenheten noggrant innan du flyttar. Städbesiktningen bokas vid förbesiktning eller via telefon till Lennanders Fastighetsförvaltning. Om städningen inte är godkänd får du som avflyttande hyresgäst betala. Befintliga bruksanvisningar ska lämnas kvar till nästa hyresgäst.

Samtliga nycklar samt tvättcylindrar med tillhörande nycklar ska inlämnas samtidigt vid vår reception senast den 1:a klockan 12.00 i det månadsskifte som avtalet upphör att gälla. Om nycklarna inte lämnas tillbaka får hyresgästen betala för ett cylinderbyte

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer